Vánoční horečka je v plném proudu, MALL.CZ zavádí garanci doručení do Vánoc

Praha, 10. prosince 2015

Vánoční horečka edice 2015 je tu. Odstartovala Černým pátkem, na který MALL.CZ zaznamenal nejvíce objednávek ve své historii. Nové distribuční centrum dokázalo v tento den vyexpedovat 50 tisíc kusů zboží. Nákupy dárků vyvrcholí v tomto a příštím týdnu, obchod proto zavádí garanci doručení zboží do Vánoc.

Nové distribuční centrum MALL.CZ, který svými parametry patří mezi ty vůbec nejmodernější ve střední a východní Evropě, dokáže expedovat až 75 000 ks zboží denně. MALL.CZ do distribučního centra v Jirnech u Prahy investoval 17 mil. EUR, tedy bezmála půl miliardy Kč. Sklad disponuje plochou 30 000 m2, s možností snadného rozšíření o dalších 20 000 m2.

„Black Friday pro nás znamenal klíčovou zátěžovou zkoušku, kterou se nám podařilo zvládnout. A to i přesto, že akce opět překonala očekávání, dokonce to byl zatím nejsilnější nákupní den v celé historii MALLu. Nárůst byl 70 % oproti minulému Black Friday, v návštěvnosti dokonce 130 % místo předpokládaných 50 %,” říká generální ředitel MALL.CZ Vít Endler.

„Kvůli komplikacím spojeným se stěhováním distribučního centra jsme zklamali tisíce zákazníků. Ačkoliv jsme v průběhu stěhování otevřeně komunikovali, jsme si moc dobře vědomi, že zákazníky zajímá především to, zda dostanou svoji objednávku ve slíbeném termínu. Nyní je čas získat ztracenou důvěru zpět,” dodává Vít Endler.

MALL.CZ proto zavádí garanci doručení zboží do Vánoc. Aby měli i zákazníci nakupující na poslední chvíli jistotu, že jim dárky dorazí včas, garantuje obchod předání zboží dopravci nebo na prodejnu nejpozději 21. 12., a to voucherem na 250 Kč: www.mall.cz/garance.

Z dalších vánočních výhod čeká na zákazníky prodloužená lhůta pro vrácení zboží. Dárky koupené mezi 1. listopadem a 24. prosincem je možné vracet až do 15. ledna. MALL.CZ také výrazně prodlužuje otevírací doby svých poboček a v rámci předvánočního období spustil také Strom přání: stromprani.mall.cz. Zde si může kdokoliv přát dárek pro své blízké a obchod každý den jedno přání splní. Nechybí ani nezbytný dárkový průvodce: www.mall.cz/tipy-darky.

Vánoční hity 2016

Nejvíce se každoročně mění preference zákazníků v oblasti chytré elektroniky. Oproti loňsku tak MALL.CZ registruje zvýšený zájem o herní konzole, které jsou na předvánočním trhu v atraktivních bundlech s hrami. Z konzolí se postupně stává zábava pro celou rodinu, např. díky pohybovým senzorům, takže je v této oblasti prostor pro růst.

Protože velká část českých domácností už vlastní několik chytrých hraček a skladuje velké objemy dat, jsou letos "dárkem, kterým se nedá splést" třeba externí disky nebo externí zdroje (powerbanky). Naopak v útlumu je poptávka po tabletech, roste jen v oblasti tabletů s větší obrazovkou (10 a více palců) s Windows a dokovací klávesnicí - dají se totiž využít jako notebook i tablet.